ВД'то като влезе в мотора , няма ли опасност да го повреди , като се има в предвид колко е агресивен към ражди и други ? Питам само информативно !
Известие
Collapse
No announcement yet.
сменя обороти на празен ход
Collapse
X
-
Еми да ти кажа факта че го изполвах и нямаше проблеми, мисля си че говори само по себе сиМоже и така да стане, НЕЗНАМ но предполагам че след като при мене се оправи и при много други хора е нямало проблеми би трябвало всичко да е ок
до сега не съм чул за някой да се оплаче от това че му се е развалил степмотора от ВД-то
ако има такива да си го споменът. До колкото знам всички такива спейове са (изпозлвал съм други за премахване на ражда и от лични наблюдения констатирам) взаимодейставт само с раждата, ако греша моля някой да ме поправи, да не стане някой фал !
145 1.4 TS 99' EX
145 1.6 TS 99'
Comment
-
Първоначално публикувано от properВинаги от кофти бензин имам такива проблеми с оборотите...ВИНАГИ!!!
Слагам ЕкоЕлда 100 от 2 месеца и нито 1 път не съм има без никакви други промени....... преди пак го бях установил, но се ми се искаше и друг бензин да пробвам......да ама не, само с Еко върви и то мнооого по-добреМоята понякога, не винаги, почваше да сваля и качва оборотите на празен ход между 700 и 1400. Или държепе малко над 1000. Днес за проба заредих 100 октанов от ЕКО и о чудо! Оборотите са стабилни, малко под 1000.
Дотук добре, но нямам ли все пак някакъв проблем с моторче за празен ход или нещо такова, щом с 95 се колебаят? Не ми се ще да се ръся за 100 октанов, при положение, че не съм състезател.
След повечко каране установих, че все пак не са баш наред нещата. С ЕКО 100 са ми стабилни оборотите, ама па понякога държи 1100, понякога 900 и нещо. Ще я гледам по-натам какво и е.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Ето го лека при мен...
Купих ново моторче ама до смяна не се стигна ...
Майстора при който бях, почисти дросел клапата и дебитомера - каза че са били мръсни и ми обясни че най-вероятно съм за дебитомер ...
Не му се вързах защото за едно бях отишъл а той друго направи ...
Мина време обаче и проблема с оборотите категорично изчезна ...
УспехAlfa Romeo 145 Junior '98 1.6 TS | Газ (Бардолини)
Comment
-
Първоначално публикувано от hepoЕто го лека при мен...
Купих ново моторче ама до смяна не се стигна ...
Майстора при който бях, почисти дросел клапата и дебитомера - каза че са били мръсни и ми обясни че най-вероятно съм за дебитомер ...
Не му се вързах защото за едно бях отишъл а той друго направи ...
Мина време обаче и проблема с оборотите категорично изчезна ...
Успех145 1.4 TC 2000
Comment
-
Re: сменя обороти на празен ход
Първоначално публикувано от hepoПривет колеги,
Мойта от време на време почват да и падат оборотите от 1000 обикновенно падат на 500-600 (аха да изгасне) и после се дигат на 1200 - 1400.
Тъпото е че от една седмица я гледам и не мога да хвана схема по която се случва.
Много истории чух, бая теми изчетох и бих искал да чуя вашите мнения.
Благодаря.
155 2.5 V6
Passat 2.5 TDI 180hp highline
Comment
-
Може ли да помоля, някой който е наясно да ми обобщи, защото изчетох целия форум и се омотах тотално. Моята кола е 1.6ТС, след фейслифта, и има проблем с оборотите на празен ход. Последно до колкото разбрах, МПХ ми е там някво специално и не можело да го чистя сам. Та въпросите ми.
1. Мога ли сам лесно да почистя тва тъпо моторче?
2. Това с пръскането с WD-40 направо в тръбата за въздуха ефективно и безопасно ли е? На работещ или изгасен двигател?
Гледах някоко снимки с разни стрелки кое къде е, но последно така и не разбрах за моя мотор ли са, за тия преди 99та ли са. Въобще, ако някой който е наясно може да обобщи, ще е супер. Даже според мен си трябва една важна тема с обобщена информация по вид мотор и година как се процедира с тия МПХ и т.н., щото има над 20 теми!Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от DeViL145 Покажи съобщениеЕми да ти кажа факта че го изполвах и нямаше проблеми, мисля си че говори само по себе сиМоже и така да стане, НЕЗНАМ но предполагам че след като при мене се оправи и при много други хора е нямало проблеми би трябвало всичко да е ок
до сега не съм чул за някой да се оплаче от това че му се е развалил степмотора от ВД-то
ако има такива да си го споменът. До колкото знам всички такива спейове са (изпозлвал съм други за премахване на ражда и от лични наблюдения констатирам) взаимодейставт само с раждата, ако греша моля някой да ме поправи, да не стане някой фал !
AlfaRomeo 146 1.4TS '99 - ГИ BSM
Comment
-
Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщениеСкъсаха ми нервите тези обороти и на мен, скоро ще си кажа и аз мъката...Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Малко вероятно да се прецака МПХто и че не е от значение октана на бензина това го споменах в друга тема преди да открия проблема и бях прав не е от октана нито от МПХ а е от друго.
Има начин да се провери МПХ да ли работи!146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от vlado_iv Покажи съобщениеМалко вероятно да се прецака МПХто и че не е от значение октана на бензина това го споменах в друга тема преди да открия проблема и бях прав не е от октана нито от МПХ а е от друго.
Има начин да се провери МПХ да ли работи!Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от vlado_iv Покажи съобщениеDerMeister - пробвай да го разглобиш на цяло и почистиш
УСПЕХАлфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
Comment